Wat is GFG®?

beach
  • FTI Touristik GmbH en haar internationale dochterondernemingen waren en zijn niet verzekerd bij het Garantiefonds Reizen (GFG)!

  • Het Garantiefonds Reizen is verhuisd. Nieuw adres: Kalkoven 5 (b. 0202), 1820 Steenokkerzeel.

arrow
arrow

Wat is GFG®?

GFG® staat voor Garantiefonds Reizen®/Fonds de Garantie Voyages®. In de EU is een reisorganisator, doorverkoper of reisbureau wettelijk verplicht om verzekerd te zijn tegen financieel onvermogen. Als onderlinge verzekeringsvereniging (ovv) biedt GFG® die bescherming én werkt ze preventief aan de financiële gezondheid van haar leden in België en Luxemburg.

StickerGFG2024nlOver

Je herkent een reisorganisator, doorverkoper of reisbureau die lid is van het Garantiefonds Reizen® aan het GFG®-label: een label dat voor klaarheid, zekerheid en vertrouwen staat. Het is een garantie voor zowel de reizigers als de reissector!

Uit voorzichtigheid gelieve steeds te verifiëren dat de verzekeringspolis nog steeds in voege is op ogenblik van reservatie van uw reis.

Beschermende opdracht van GFG®

Het GFG® treedt op bij een faillissement van één van haar leden en zorgt dan voor een passende oplossing voor elke reiziger die een reis heeft geboekt bij dat lid en die nog op reis moet vertrekken of al op zijn bestemming is. Zo is de reiziger beschermd zoals voorzien in de wetgeving en kan hij rekenen op een annulatie met terugbetaling van de reeds betaalde sommen enerzijds en een repatriëring of de verderzetting van de reis anderzijds.

Sinds haar oprichting en tot en met 1 januari 2021 behandelde GFG® meer dan 100 faillissementen en betaalde daarbij meer dan 39 miljoen euro uit. Het faillissement van Thomas Cook in 2019 was de grootste in de geschiedenis van GFG®, die ook dit dossier volledig afhandelde en daarbij ongeveer 28 miljoen euro uitbetaalde.

Deze sprekende cases tonen de meerwaarde van GFG®.

Preventieve opdracht van GFG®

Elk jaar analyseert GFG® de financiële situatie van haar leden en tracht op die manier er voor te zorgen dat zij financieel gezond blijven. Elke aangesloten reisorganisator, doorverkoper of reisbureau wordt zonder enige uitzondering grondig gescreend.