Garantiefonds Reizen zorgt voor zorgeloos reizen

Vertrek met een gerust hart

home
 • FTI Touristik GmbH en haar internationale dochterondernemingen waren en zijn niet verzekerd bij het Garantiefonds Reizen (GFG)!

 • Het Garantiefonds Reizen is verhuisd. Nieuw adres: Kalkoven 5 (b. 0202), 1820 Steenokkerzeel.

arrow
arrow

Welkom bij het GFG®

Het Garantiefonds Reizen® is een verzekeringsmaatschappij die een verzekering tegen financieel onvermogen aanbiedt voor reisorganisatoren, doorverkopers of reisbureaus. Zij kunnen zo'n verzekering afsluiten door lid te worden van GFG®. Als reiziger ben je dan beschermd mocht één van onze leden failliet gaan.

GFG® zorgt voor

Financiële zekerheid

Leden van GFG® ondergaan jaarlijks een grondige financiële analyse. Zo ben je zeker dat je boekt bij een betrouwbare, financieel gezonde reisorganisatie.

Preventie

Dankzij een continue, grondige screening kan GFG® eventuele financiële problemen bij haar leden vroegtijdig opsporen. En dat maakt de sector alvast gezonder en betrouwbaarder.

Praktische garanties

Is er toch een faillissement van een lid van GFG®, dan doen we er alles aan om je zo snel en efficiënt mogelijk te helpen. Zo wordt de last voor jou als reiziger tot een minimum herleid.

look
 • WAT DOET GFG® WEL?

  Als je op reis bent of je moet nog vertrekken is het laatste wat je verwacht wel het faillissement van je reisorganisator, doorverkoper of reisbureau.

  Gebeurt dat jammer genoeg toch, dan springt GFG® snel en efficiënt bij. Zo blijf je als reiziger niet in de kou staan.

  MEER WETEN…

 • WAT DOET GFG® NIET?

  GFG® treedt enkel op bij een faillissement van een reisorganisator, doorverkoper of reisbureau die lid zijn van het GFG®. Je kan bij ons dus niet terecht voor klachten over je reis, een annuleringsverzekering, een verzekering tegen ziekte, tegen verlies van bagage,...

  MEER WETEN…

claim

Wil je een schadeclaim indienen voor het faillissement van een lid van GFG®?

Vul enkel het schadeclaimformulier in en stuur geen e-mail. Enkel schadeclaims die via dit formulier werden ingediend, worden behandeld.


Doe hier je schadeaangifte

Heb je een specifieke vraag?

Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen snel contact met je op.

contact